Cheltuieli de judecată. Pârât pus în întârziere

14 iulie 2015 Drept Civil Jurisprudenta

Potrivit cu dispoziţiile art. 454 C.pr.civ. pârâtul nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecată dacă a recunoscut la primul termen de judecată la care părţile sunt legal citate pretenţiile reclamantului, cu excepţia cazului în care în prealabil pornirii procesului, a fost pus în întârziere de către reclamant sau se află de drept în întârziere.
Anterior introducerii acţiunii apelantul -reclamant a notificat pârâta să se prezinte la sediul Poliţiei Municipiului-Serviciul Rutier în termen de 5 zile de la primirea notificării pentru a perfecta actele de radiere, respectiv înscriere a autovehiculul  pe care l-a cumpărat de la reclamant însă nu a dat curs acestei invitaţii, fiind radiat ulterior de pe numele apelantului după promovarea cererii.
În aceste condiţii, pârâta a fost pusă în întârziere conform dispoziţiilor art. 1522 Noul Cod civil şi în consecinţă, tribunalul apreciază că pârâta se află în culpă procesuală şi în raport de dispoziţiile art.453 C.pr.civ. urmează a fi obligată la plata cheltuielilor de judecată către reclamant. (Tribunalul Gorj, Secţia I Civilă, Decizia nr. 508/2015, portal.just.ro)

Cuvinte cheie: >