RIL admis. Sancțiunea ce intervine în cazul descrierii insuficiente a faptei în procesul-verbal de contravenție

14 mai 2018 Drept Contraventional

În ședința din 14 mai 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul competent să judece recursul în interesul legii, prin Decizia nr.13 în dosarul nr.408/1/2018, a admis recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi, în consecinţă, a stabilit că, în interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 16 şi 17 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare:

Descrierea insuficientă a faptei echivalează cu neîndeplinirea cerinţei privind descrierea faptei contravenţionale şi atrage nulitatea relativă a procesului-verbal de constatare a contravenţiei, potrivit dispoziţiilor art. 16 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001.

Sursa: comunicat ÎCCJ

Cuvinte cheie: > > >

Comentarii

  1. Problema e alta și e foarte subiectiva și innfavoatea oricărui avocat , pt ca locul destinat descrierii unei contravenții , in cazul in care avem cu concurs de contravenții , pt a îndeplini toate cerințele și elementele necesare descrierii , este prea mic , chiar foarte mic . Încă o anomalie a proceselor verbale in România este acela căci acolo unde scrii numele contravenientului este foarte îngust pe înălțime , ceea ce de multe ori nu se înțelege și iar atrage nulitate . Eu cred ca in România asta se vrea de fapt . Vai și amar …..

    Comentariu de către Ioi pe 15 mai 2018 la 9:37