50 de state semnatare ale ”Convenției 108”

26 august 2016 Fără categorie

Republica Senegal a devenit la 25 august 2016 al treilea stat din afara Europei care a aderat la Convenția pentru protecția persoanelor fațã de prelucrarea automatizatã a datelor cu caracter personal (T-PD), cunoscutã sub denumirea de Convenția nr. 108 și a protocolului adițional, numărul total de state semnatare ajungând la 50.

Tratatul va intra în vigoare în ceea ce privește Senegal la 1 decembrie 2016. În afară de Senegal, cele 47 de state membre ale Consiliului Europei, Uruguay și Mauritius sunt deja state membre la convenție.

Alte trei țări – Republica Capul Verde, Maroc și Tunisia – au fost invitate să adere la tratat.

***”Convenția 108″ este singurul tratat internațional care acordă persoanelor dreptul la protecția datelor cu caracter personal, având ca scop, de asemenea, prevenirea abuzurilor care pot insoti prelucrarea acestor date.
Conventia a fost semnatã la nivelul Consiliului Europei in 28 ianuarie 1981.
România a ratificat Convenția pentru protejarea persoanelor fațã de prelucrarea automatizatã a datelor cu caracter personal prin Legea nr. 682/2001. Prin Legea nr. 55/2005 țara noastrã a ratificat și Protocolul adițional la Convenția pentru protejarea persoanelor fațã de prelucrarea automatizatã a datelor cu caracter personal, cu privire la autoritãțile de control și fluxul transfrontalier al datelor***

Cuvinte cheie: > > >