57 de organizații care activează în domeniul drepturilor omului și drepturilor digitale solicită eliminarea art. 13 din proiectul de Directivă privind drepturile de autor

17 octombrie 2017 UE

Liberties și EDRi au inițiat o scrisoare deschisă prin care solicită membrilor Parlamentului European să retragă Articolul 13 din proiectul de Directivă privind drepturile de autor. Scrisoarea a fost semnată de 57 de organizații care activează în domeniul drepturilor omului și drepturilor digitale.

Comisia Europeană a înaintat o propunere care ar obliga companiile de internet care distribuie și stochează materiale generate de utilizatori, cum ar fi platforme video sau de partajare a fotografiilor sau site-uri de texte creative, să filtreze ceea ce se încarcă prin intermediul acestor platforme.

Semnatarii susțin că propunerea ar conduce la filtrarea și ștergerea excesivă de materiale, conducând de asemenea la monitorizarea constantă a activității din mediul virtual. O astfel de situație ar încălca libertatea de exprimare, libertatea de informare și, de asemenea, dreptul la viață privată.

Prin urmare, organizațiile solicită membrilor Parlamentului European să elimine articolul 13 din propunere.

Textul integral al scrisorii poate fi consultat AICI.

Cuvinte cheie: > > >