Group 1

74 de inculpați condamnați definitiv pentru corupție în luna aprilie

27 mai 2016 Drept Penal

În cursul lunii aprilie 2016, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au rămas definitive 28 de hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 74 de inculpați, dintre care: 1 deputat și 26 persoane în dosarul referendumului, 1 judecător, 1 primar comună, 2 viceprimari de comună, 2 cadre universitare, 1 secretar județ și un șef Direcție Protecția Copilului județ și un șef adjunct Inspectorat Județean de Politie, potrivit unui comunicat al DNA.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 74 de inculpați sunt până la 8 ani închisoare.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

Citeste mai mult  RIL soluţionat. Examinarea admisibilităţii în principiu a contestaţiei în anulare

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

Cuvinte cheie: > >