Acces gratuit la Monitorul Oficial

10 februarie 2016 Noutati legislative

La comisiile permanente ale Senatului (prima Cameră sesizată) se află în lucru Propunerea legislativă pentru modificarea articolului 19 al Legii nr .202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României, potrivit căreia cetățenii vor avea acces la legile publicate în Partea I a Monitorului, în varianta de citire pe calculator, după consumarea celor 10 zile de acces gratuit on-line, de pe site-ul MO.

Potrivit expunerii de motive, aplicarea acestei iniţiative legislative nu impune niciun cost în plus pentru modificarea actualei platforme on-line a Monitorului Oficial şi nu prejudiciază abonamentele actuale ale Monitorului Oficial, pentru că vizualizarea pe monitor nu afectează furnizarea în varianta printată, pe suport de hârtie, sau în varianta electronică, sub formă de fişiere pdf, ce nu vor putea fi descărcate, ci numai consultate on-line.

Astfel, se asigură accesul gratuit al tuturor cetăţenilor la forma actualizată a legilor din România publicate în Monitorul Oficial al României Partea I, exclusiv în varianta pentru citire, respectiv vizualizarea pe monitor, deci nu în varianta electronică şi nu în cea printată, prin modificarea art. 19 cu următorul text:

Citeste mai mult  Prevederea potrivit căreia perioada de detenție se reduce cu 30 de zile pentru fiecare lucrare scrisă în penitenciar ar putea fi eliminată

Art. 19: „Regia Autonomă Monitorul Oficial realizează un produs electronic conţinând actele publicate, care poate fi accesat gratuit pe internet, în varianta pentru citire, în mod permanent, în privinţa actelor publicate în Monitorul Oficial al României Partea I, iar pentru celelalte acte publicate în Monitorul Oficial al României, părţile II-VII, timp de 10 zile de la publicarea lor. Sumarele monitoarelor oficiale sunt accesibile permanent”.

Cuvinte cheie: >