ANAF atenționează cu privire la sondajul de opinie derulat telefonic

Având în vedere sesizările primite de la contribuabili, cu privire la recepţionarea unor apeluri telefonice de la diverse persoane care, sub pretextul desfăşurării unui sondaj de opinie de catre ANAF, le solicită diverse informaţii confidenţiale, ANAF face următoarele precizări:

1. ANAF efectuează în această perioadă un singur sondaj de opinie, derulat telefonic, care nu cuprinde întrebări referitoare la date ale contribuabililor legate de conturi bancare, carduri asociate conturilor deschise sau de cuantumul datoriilor la bugetul de stat.

2. Sondajul efeccuat de ANAF are ca obiectiv evaluarea efectelor si rezultatelor campaniei media care se află în desfaşurare, iar singurele întrebări din chestionar care vizează detalii legate de companie sunt următoarele:

a) În ce an a fost infiinţată compania dumneavoastră?
b) Care este codul CAEN al companiei dumneavoastră?
c) Care este numarul mediu de angajaţi în anul 2014?
d) Care este cifra de afaceri în anul 2014?
e) În ce judeţ este sediul companiei/firmei dumneavoastră?
f) În ce localitate este sediul companiei/firmei dumneavoastră?
g) Ce tip de contribuabil sunteţi? (mare, mijlociu, mic)

Citeste mai mult  Clarificări privind condițiile de aplicare a scutirii de TVA

3. Orice alte întrebări legate de persoane fizice sau de companii nu fac parte din chestionarul ANAF.

Întrucât asupra acestei situaţii exista suspiciunea unei tentative de fraudă, ANAF roagă contribuabilii să acorde o atenţie deosebită în cazul în care primesc solicitări de natura celor de mai sus şi vă asigură că va lua toate măsurile necesare în vederea depistării pesoanelor vinovate.

Cuvinte cheie: > >