ANAF: Comisia Europeană a închis procedura de constatare a neîndeplinirii obligațiilor de soluționare a deconturilor TVA într-un termen rezonabil

La data de 15 iulie 2015, Comisia Europeană (CE) a decis închiderea procedurii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor cu privire la practica administrativă de a nu soluționa un număr important de deconturi de TVA într-un termen rezonabil (Cauza 2009/4312), se arată într-un comunicat al ANAF.

“Acest anunț al Comisiei Europene confirmă eforturile pe care le-am depus în cadrul reformei ANAF în ce privește întărirea capacității administrative. Însă, vreau să subliniez un aspect foarte important: acesta este doar un prim pas în atingerea obiectivului nostru de a reduce drastic perioada de rambursare a TVA. După ce am redus termenele medii de soluționare a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare de la 180 la cca 60 de zile, următorul nostru obiectiv este de a ajunge să rambursăm TVA în maximum 15 zile. Noi suntem pregătiți din punct de vedere administrativ, însă acest lucru poate fi realizat doar cu condiția ca Ministerul Finanțelor Publice și Curtea de Conturi să modifice cadrul legislativ actual”  a declarat Gelu Ștefan Diaconu, președintele ANAF.

Cuvinte cheie: >