ANAF. Creşterea plafoanelor obligaţiilor fiscale restante pentru care nu se înfiinţează poprire bancară

ANAF a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin pentru modificarea Procedurii privind emiterea şi comunicarea unor acte administrative și de executare pentru debitorii care înregistrează obligaţii fiscale restante sub o anumită limită aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 727/2019, prin care propune creşterea plafoanelor obligaţiilor fiscale restante pentru care nu
se înfiinţează, de îndată, poprirea bancară, astfel:

a) în cazul debitorilor care au calitatea de mari contribuabili, plafonul cuantumului obligaţiilor fiscale/bugetare restante creşte de la 3.000 lei, existent în prezent, la 40.000 lei.

b) în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabili mijlocii, plafonul cuantumului obligaţiilor fiscale/bugetare restante creşte de la 1.500 lei, existent în prezent, la 40.000 lei.

c) în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabili mici, plafonul cuantumului obligaţiilor fiscale/bugetare restante creşte de la 500 lei, existent în prezent, la 10.000 lei. fd) în cazul debitorilor persoane fizice, plafonul cuantumului obligaţiilor fiscale/bugetare restante, creşte de la 100 lei la 2.000 lei.

Cuvinte cheie: >