Group 1

Au fost stabilite regulile pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale

29 ianuarie 2015 Noutati legislative

În şedinţa de guvern din data de 28 ianuarie 2015, a fost aprobată ordonanţa privind organizarea Loteriei Bonurilor Fiscale. Textul supus aprobării a fost îmbunătăţit în urma dezbaterilor publice, principalele noutăţi fiind:
· Extinderea dreptului de participare pentru persoanele de toate vârstele (s-a renunţat la pragul minim de vârstă de 18 ani).
· Nerestricţionarea la un singur bon fiscal/extragere/persoană.
· Ordonanta mai prevede ca începând cu 1 martie, în cazul refuzului agentului economic de a emite și înmâna bon fiscal, cumpărătorul să poată să nu achite bunul dobândit sau serviciul prestat, având în vedere că o tranzactie nefiscalizată nu reprezintă altceva decât o încălcare a legii. Așadar, cumpărătorul poate păstra bunul fără să îl mai plătească în cazul unui refuz al agentului economic de a emite bon fiscal, se arată intr-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

Reamintim că în cadrul Loteriei bonurilor fiscale se vor efectua extrageri a două valori, respectiv:
· un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului, și
· data emiterii bonului.

Citeste mai mult  Avocat Dr. Daniel MOREANU: Documentațiile pentru autorizațiile de construire vor putea fi depuse și cu semnatură electronică

Toţi posesorii de bonuri fiscale care îndeplinesc cumulativ cele două condiţii de mai sus sunt invitaţi, în decurs de 30 de zile, să se prezinte la orice unitate ANAF pentru a depune bonul fiscal în original. Loteria Bonurilor Fiscale, aşa cum a fost aprobată de Guvern, NU necesită înregistrarea bonurilor pe nici un site. În cazul câştigătorilor, aceştia vor avea de făcut un SINGUR drum, la ANAF, în momentul depunerii originalului.

Prima extragere va avea loc pe data de 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paşte), fondul de premiere fiind de 1.000.000 lei.
Valoarea premiilor individuale se stabileşte prin împărţirea fondului de premiere la numărul de bonuri fiscale revendicate în termen. În funcţie de numărul de bonuri fiscale revendicate, valoarea premiilor unitare poate ajunge şi la 1.000.000 de lei.

Cuvinte cheie: >