Avocat Dr. Daniel MOREANU: 550 milioane EUR disponibile pentru IMM-uri prin granturi pentru investiții

29 august 2020 Business

Sunt disponibile granturi de investiții pentru IMM-uri cuprinse între 50.000 EUR și 200.000 EUR, din fonduri nerambursabile, în cuantum total de 550 milioane EUR. Cofinanțarea este de 30% pentru regiunea București-Ilfov, respectiv 15% pentru alte regiuni.

În contextul pandemiei Covid-19, cele aproximativ 725.000 de IMM-uri din România pot beneficia, în masura în care îndeplinesc condițiile prevazute de lege, de granturi pentru investiții din fonduri nerambursabile, cuprinse între 50.000 și 200.000 EUR.

Suma totală disponibilă spre finanțare prin acest program este de 550 milioane EUR.

Exista mai multe domenii de activitate care se încadreaza în lista celor care pot accesa aceste granturi, precum: industria alimentară, construcții și materiale de construcții, confecții metalice, lemn și mobilier, turism, textile, educație, sănătate.

Beneficiarii trebuie să îndeplinească mai multe condiții, precum: să fi desfășurat activitate minimum un an anterior datei depunerii cererii, să fi înregistrat profit operațional în unul dintre cei doi ani anteriori datei depunerii cererii, să desfășoare activitate pentru o perioadă de minimum 3 ani ulterior datei acordării grantului.

Citeste mai mult  O nouă politică de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile „.ro”

Cofinanțarea beneficiarilor este de minimum 15% în cazul regiunilor mai puțin dezvoltate și de minimum 30% în cazul regiunii București-Ilfov.

Utilizarea acestor fonduri se poate realiza pentru: achiziția de echipamente, construcții, consultanță tehnică, cheltuieli de mediu, promovare și altele.

Daniel MOREANU este avocat si doctor in drept. Pentru mai multe detalii, a se vedea: www.moreanulaw.com

Cuvinte cheie: > > >