Avocat Dr. Daniel MOREANU: Cazierul judiciar și actele de stare civilă vor putea fi obținute și de către avocați

28 septembrie 2020 Noutati legislative

Ca urmare a unei noi legi de la finalul saptămânii trecute, specimenul de semnatură și semnătura comerciantului vor putea fi înlocuite cu împuternicirea avocațială. În plus, cazierul judiciar și actele de stare civilă vor putea fi obținute și de către avocați!

La finalul săptămânii trecute a fost publicată o nouă Lege care aduce modificări documentelor ce trebuie depuse la Registrul Comerțului la data înmatriculării, dar și ulterior pe durata funcționării societății.

Astfel, semnatura comerciantului persoană fizică sau a reprezentantului asociației familiale poate fi înlocuită de împuternicirea avocațială ce conține semnatura clientului dată în fața avocatului.

Aceste dispoziții se aplică inclusiv specimenului de semnatură care până acum trebuia să fie dat în fața notarului public.

Societățile înmatriculate anterior datei de 21 iulie 2019 trebuie să depună la Registrul Comerțului o Declarație privind beneficiarul real. Lipsa depunerii acesteia atrage sancționarea cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei, precum și dizolvarea societății în ipoteza în care, în termen de 30 de zile de la data sancțiunii contravenționale, nu este depusă declarația. Termenul de depunere a expirat inițial în luna iulie 2020, însă a fost prelungit ca urmare a pandemiei Covid-19, până la data de 1 noiembrie 2020.

Citeste mai mult  Noi proceduri privind elaborarea în penitenciare a lucrărilor științifice și invențiilor brevetate, precum și a validării caracterului științific al acestora

Avocat Dr. Daniel MOREANUDacă până acum Declarația privind beneficiarul real trebuia să fie dată în fața reprezentantului Registrul Comerțului sau a notarului public, de acum va putea să fie atestată și de către avocat.

În baza noii Legi, cazierul judiciar precum și actele de stare civilă (certificat de naștere, căsătorie sau deces) vor putea fi obținute și de către avocați în baza împuternicirii avocațiale.

Cuvinte cheie: > > >