Avocații, ”maeștri în soluții” în era justiției participative

27 ianuarie 2016 Fără categorie

Baroul Quebec a lansat în ianuarie 2016 o campanie intitulată „Maeștrii în soluții”. Această campanie marchează schimbarea culturii judiciare făcând din avocat un maestru în soluții, care îndrumă și consiliază clientul său într-un proces activ de prevenire și soluționare a conflictelor, în pas cu  Noul Cod de procedură civilă  care vine cu o justiție actualizată și mai bine adaptată la realitățile de astăzi. Una dintre cele mai importante inovații pe care le propune este de a încuraja cetățenii să ia în considerare în primul rând metodele de prevenire și soluționare a litigiilor, așa-numita justiție participativă, înainte de a-și prezenta cauza în fața unui judecător. Cetățenii, cu sprijinul avocaților lor, pot alege modul de prevenire și soluționare a litigiilor în conformitate cu nevoile, interesele mijloacele lor.

Avocații din Quebec rezolvă mai mult de 90% din cazurile lor, fără a trece prin instanță. Prin această campanie, Baroul Quebec dorește a prezenta trecerea la o justiție mai deschisă în care diferitele moduri de prevenire și soluționare a litigiilor și rolul avocatului sunt evidențiate, iar  cetățenii sunt mai implicați în soluție.

Citeste mai mult  Peste un milion de conturi Yahoo și Gmail sunt oferite spre vânzare pe DarkWeb

Prin promovarea modurilor de prevenire și soluționare a litigiilor, în special prin negociere directa sau mediere, Baroul poziționează membrii săi ca aliați ai cetățenilor și ca profesioniști ce pot oferi consultanță în baza expertizei lor pentru a ajuta clienții în procesul de justiție participativă.

Cuvinte cheie: > >