Group 1

Avocatul Poporului va ancheta situația copiilor abuzați sexual și va înainta un raport Parlamentului și Guvernului

9 martie 2017 Fără categorie

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, va efectua o serie de anchete și va întocmi un Raport Special cu privire la situația copiilor abuzați sexual în România, raport ce va fi înaintat Parlamentului și Guvernului. Sesizarea din oficiu și anchetele vizează, între altele, posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor, anunță instituția într-un comunicat.

Demersurile Avocatului Poporului sunt urmarea difuzării de către postul de televiziune Antena 1, în 6 martie 2017, a unui reportaj, în cadrul campaniei “Eu pentru ce m-am născut”, în care se afirmă “copiii care cad victimă abuzurilor sexuale, în România, sunt batjocoriți și de agresori și de STAT (…) peste 75 la sută dintre minorii abuzați sexual nici măcar nu există în statisticile Protecției Copilului”.

În același material de presă, se precizează, între altele, că “echipa Observator a cerut date, în paralel, și poliţiei şi direcţiilor pentru protecţia copilului. Rezultatul: pentru poliţie au fost în 2015 peste 2300 de copii abuzaţi sexual, iar pentru D.G.A.S.P.C. există, pentru acelaşi an, 582. De patru ori mai puţin! Poliţia spune că în primele 6 luni ale lui 2016 a avut peste 1200 de copii agresaţi sexual, iar D.G.A.S.P.C. o treime, adică 371”.

Cuvinte cheie: >