Group 1

Camera Deputaţilor a adoptat modificările la Loteria bonurilor fiscale

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, 27 mai 2015, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, în vederea reducerii evaziunii fiscale, dar şi pentru a crea bazele unei competiţii corecte între agenţii economici care fac comerţ cu amănuntul şi prestează servicii direct către populaţie.

Proiectul a fost adoptat cu amendamentele propuse de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, urmând ca în fiecare lună să fie premiaţi, prin extragere, maxim 100 de câştigători, iar fondul de 1 milion de lei se va împărţi în mod egal între norocoşi.
Unitatea teritorială a administraţiei fiscale unde a fost depus în original bonul fiscal câştigător va elibera titularului bonului o copie pe care este scris că este conform cu originalul şi conţine un număr unic de înregistrare atribuit automat printr-o aplicaţie informatică la nivel naţional.
Lista premianţilor va fi publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor, care va face şi plata câştigurilor în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după validarea bonurilor fiscale de către inspectorii fiscali.
În primul trimestru al anului 2015, după aplicarea Ordonanţei privind loteria bonurilor fiscale, veniturile suplimentare la bugetul de stat, ca efect al acestei măsuri, au fost de 1,2 miliarde de lei.

Cuvinte cheie: > >