Group 1

CCR. Constituționalitate limitată a unor dispoziții din OUG privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi

29 octombrie 2019 Noutati legislative

Marți, 29 octombrie 2019, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate  a dispozițiilor art.6 alin.(4) fraza întâi din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi și a constatat că sintagma „al exemplarelor cu potențial agresiv” din cuprinsul dispoziţiilor menționate este constituțională în măsura în care vizează câinii prevăzuți la art.2 alin.(1) din același act normativ.

Dispozițiile art.6 alin.(4) fraza întâi din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi au următorul cuprins: „(4) Accesul câinilor prevăzuţi la art. 1 lit. b), precum şi al exemplarelor cu potenţial agresiv în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum şi în părţile comune ale imobilelor este permis numai dacă aceştia poartă botniţă şi sunt ţinuţi în lesă de către o persoană care îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 3 alin. (1).”

Cuvinte cheie: >