Group 1

Cesionarea proiectelor în cadrul programului Start-Up Nation este legală

6 februarie 2018 Business

Cesiunea de acțiuni ale societăților comerciale este legală, ea neîncălcând nici legislația și nici prevederile schemei de ajutor de minimis Start-Up Nation, precizează Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în contextul vehiculării în mass-media a unor informații referitoare la inițiativa unor întreprinzători, ale căror proiecte au fost acceptate pentru finanțare în cadrul programului Start-Up Nation 2017, de a încerca să cesioneze părți sociale ale firmelor.

”Scopul programului Start-Up Nation este acela de a ajuta întreprinzătorii aflați la început de drum să pornească o afacere.

De aceea, obiectivele urmărite au în centrul lor stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative.

Pe de altă parte, cesiunea de acțiuni ale societăților comerciale este legală, ea neîncălcând nici legislația și nici prevederile schemei de ajutor de minimis Start-Up Nation. De altfel, identificarea unor oportunități de afaceri este o caracteristică a spiritului antreprenoriatului. Totuși, noii deținători ai acestor societăți comerciale, beneficiare de ajutor de minimis în cadrul programului trebuie să știe că vor prelua inclusiv obligațiile ce decurg din implementarea schemei, cum ar fi de exemplu, menținerea locurilor de muncă create prin program pe parcursul a 2 ani sau păstrarea echipamentelor pentru care s-a obținut finanțarea.

Citeste mai mult  Facebook investigată pentru posibile practici anticoncurențiale

În același timp, însă, cei care preiau aceste proiecte trebuie să fie conștienți de un fapt: planul de afaceri este unul gândit pentru altcineva și nu este neapărat cel mai potrivit pentru ei. Ei vor avea obligația de a lucra cu ceva croit pe alte repere, care nu poate fi adaptat nevoilor și structurilor lor”, se arată în comunicatul MMACA.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea, a dispus monitorizarea cu atenție a tuturor proiectelor din programul Start-Up Nation, pentru că: „este important să creștem atractivitatea programului pentru antreprenori și să simplificăm, în ediția 2018, pe baza experienței anului trecut, accesul la finanțare. Vom intensifica ritmicitatea consultărilor cu mediul de afaceri pentru a adopta, împreună cu acesta, soluții de fluidizare a procedurilor pentru întreprinzătorii care văd în Start-Up Nation șansa reală de a-și îndeplini visul de a deveni antreprenori de succes, de a avea un nivel de trai ridicat și o viață mai bună”, a declarat ministrul Radu Oprea.

Cuvinte cheie: >