Art. 250^1. Contestarea masurilor asiguratorii dispuse in cursul judecatii

(1) Impotriva incheierii prin care s-a dispus luarea unei masuri asiguratorii de catre judecatorul de camera preliminara, de instanta de judecata sau de instanta de apel, inculpatul, procurorul sau orice alta persoana interesata poate face contestatie, in termen de 48 de ore de la pronuntare sau, dupa caz, de la comunicare. Contestatia se depune, dupa caz, la judecatorul de camera preliminara, instanta de judecata sau instanta de apel care a pronuntat incheierea atacata si se inainteaza, impreuna cu dosarul cauzei, dupa caz, judecatorului de camera preliminara de la instanta ierarhic superioara, respectiv instantei ierarhic superioare, in termen de 48 de ore de la inregistrare.

(2) Contestatia impotriva incheierii prin care judecatorul de camera preliminara de la Sectia penala a Inaltei Curte de Casatie si Justitie a luat o masura asiguratorie se solutioneaza de un complet format din 2 judecatori de camera preliminara, iar contestatia impotriva incheierii prin care Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in prima instanta sau in apel, a luat o masura asiguratorie se solutioneaza de Completul de 5 judecatori.

(3) Contestatia formulata potrivit alin. (1) nu este suspensiva de executare. Contestatia se solutioneaza in termen de 5 zile de la inregistrare, in sedinta publica, cu participarea procurorului si cu citarea inculpatului si a partilor interesate care au formulat-o. Prevederile art. 4251 si urmatoarele se aplica in mod corespunzator.