Competenta teritoriala de solutionare a contestatiei formulate impotriva masurilor asiguratorii luate de procuror in faza de urmarire penala

29 iulie 2014 Drept Penal Jurisprudenta

legallIn privinta contestatiilor formulate de persoanele interesate impotriva actelor procedurale de luare a masurilor asiguratorii de catre procuror in cursul urmaririi penale, sunt aplicabile dispozitiile art. 250 NCPP, cu privire la competenta judecatorului de drepturi si libertati de la instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond (de a solutiona contestatia impotriva masurilor asiguratorii luate de procuror prin ordonanta).
Prevederea din dispozitiile art. 250 NCPP nu poate fi interpretata ca o dispozitie, care sa lase loc alternativitatii, atata vreme cat legiuitorul a simtit nevoia sa o prevada distinct fata de dispozitiile procedural penale care contin reguli generale de competenta ce nu mai sunt preluate de alte institutii care reglementeaza luarea, revocarea, etc., masurii arestarii preventive. (Tribunalul Dolj, Hotararea nr. 41/2014)

Cuvinte cheie: > > >