DIICOT. 3 persoane retinute pentru trafic de droguri

28 septembrie 2014 Uncategorized

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial București, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, având suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații, au anihilat activitatea infracțională a unei grupări infracționale specializată în traficul ilicit de droguri de risc.

Din această grupare infracţională au fost identificate mai multe persoane, cetăţeni români, astfel încât s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de mai multe persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc, prev. de art. 2 al. 1 din Legea nr. 143/2000.

În data de 25 septembrie, procurorii DIICOT – ST București au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpaților K. L. (36 de ani), M. S. L. (29 de ani) și N. A. B. (34 de ani). Față de cei trei inculpați există suspiciunea rezonabilă că au comis infracțiunea pentru care a fost începută urmărirea penală împotriva lor.

Citeste mai mult  Persoanele fizice vor putea comunica electronic cu ANAF cu privire la propria situaţie fiscală, prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual”

Cu prilejul celor patru percheziții efectuate în data de 24 septembrie în patru locații situațte pe raza județului Timiș au fost găsite şi ridicate 6.200 grame de cannabis (inflorescenţe, tulpini şi frunze), cât şi 4 plante mature de cannabis, droguri de risc, destinate traficării. De asemenea, au fost găsite și ridicate mai multe dispozitive şi echipamente destinate înfiinţării unei culturi in-door de cannabis.

Cei trei inculpați au fost prezentați Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea DIICOT și a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele celor trei inculpați.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: comunicat DIICOT

Cuvinte cheie: > > >