Group 1

DIICOT. Perchezitii in vederea destructurarii unei grupari infractionale specializata in trafic de droguri

11 iulie 2014 Drept Penal

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, Brigăzii de Combatere a DIICO1Criminalităţii Organizate Timişoara şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin au efectuat în data de 10 iulie 2014 un număr de 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Caraş-Severin în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 6 persoane, specializată în infracţiuni de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc prev. de art. 367 al. 1 C.p.p. rap. la art. 2 al. 1 din legea 143/2000 şi art. 3 al. 1 din legea 143/2000.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna mai 2014, persoanele cercetate au constituit pe raza mun. Caransebeş un grup infracţional organizat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale au procurat din Spania diferite cantităţi de droguri de risc pe care le-au introdus pe teritoriul României şi le-au comercializat pe raza municipiului Caransebeş.

Citeste mai mult  Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Drumuri publice

În data de 10.07.2014 unul din membrii grupării a fost prins în flagrant având asupra sa cantitatea de de aproximativ 1 Kg de cannabis.

La sediul D.I.I.C.OT – B.T Caraş-Severin sunt audiate mai multe persoane, în cauză urmând a fi dispuse măsuri legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: comunicat DIICOT

Cuvinte cheie: > >