Group 1

DNA. Medic retinut pentru luare de mita

10 iulie 2014 Drept Penal

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Tîrgu Mureș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului C. C., medic specialist oncologie medicală, șef Compartiment Oncologie din cadrul Spitalului Județean de DNA3Urgență Miercurea Ciuc și coordonator județean al Programului național de oncologie pentru județul Harghita (începând de la data de 08.07.2014, ora 00:32, până la data de 09.07.2014, ora 00:32), pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită (98 de acte materiale).
Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a reieșit că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia în perioada 24.02.2014 – 23.06.2014, inculpatul C. C. a primit bani sau alte bunuri de la bolnavi de cancer, cu ocazia efectuării unui număr de 85 de consultații în incinta cabinetului situat în Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc (minim 50 lei pe pacient în schimbul eliberării unei rețete periodice sau a efectuării unei consultații).
La data de 7 iulie 2014, acesta a primit, de la un număr de 13 bolnavi, bani în numerar, în valoare totală de 810 lei și bunuri (cafea, băutură), procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante în timp ce primea banii și bunurile sus menționate.
Inculpatului C. C. i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
La data de 8 iulie 2014, Tribunalul Tîrgu Mureș a respins propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de procurorii anticorupție și a dispus cercetarea inculpatului sub control judiciar. Față de această măsură, procurorii au depus contestație ce urmează a fi judecată la Curtea de Apel Tîrgu Mureș.

Citeste mai mult  Subiecții infracțiunii de abandon de familie prevăzută de art. 378 alin. (2) NCP

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații – D.J. Harghita.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: comunicat DNA

Cuvinte cheie: > > >