Evacuarea debitorului aflat în procedura insolvenței. Instanța competentă

27 noiembrie 2018 Jurisprudenta

Instanța învestită de creditor, respectiv judecătoria a admis excepția necompetenței materiale invocată de pârât și, pe cale de consecință, și-a declinat competența de soluționare a cererii de evacuare în favoarea Tribunalului Specializat Mureș – judecătorul sindic.

Din oficiu, tribunalul a invocat excepția de necompetență materială, apreciind că judecătoriei îi aparține competența pentru soluționarea cererii, având ca obiect evacuarea debitorului aflat în insolvență, din spațiul închiriat acestuia de către creditorul înscris la masa credală, titular al acțiunii de evacuare.

Având în vedere că s-a constatat ivit conflictul negativ de competență, tribunalul a înaintat dosarul Curții de Apel Târgu Mureș, secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, în vederea soluționării conflictului negativ de competență între Tribunalul Specializat Mureș și Judecătoria Târgu Mureș.

Prin Hotărârea nr. 110/20.11.2018 pronunțată de Curtea de Apel Târgu Mureș, secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, s-a stabilit că în cazul unei cereri de evacuare formulată de un creditor înscris la masa credală, împotriva debitorului aflat în procedura insolvenței, instanța competentă material pentru soluționarea evacuării este tribunalul – judecătorul sindic.

Citeste mai mult  Nerespectarea dispozițiilor privind obligativitatea aducerii inculpatului aflat în stare de deţinere la judecată

Avocat Lăcătuș Igor

Informații de contact: avocat.igor.lacatus@gmail.com; +40742500853
Experiență profesională:
Avocat titular LĂCĂTUȘ Igor – Cabinet de avocat
Baroul Timiș, România, Timișoara
Facebook https://www.facebook.com/lacatus.igor

Cuvinte cheie: > > >