Facilități fiscale în domeniul TVA – proiect

23 februarie 2017 Noutati legislative

La Senat se află înregistrată pentru dezbatere o Propunere legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, prin care se introduce TVA 0% pentru livrarea de locuințe și servicii de publicitate prin mass-media.

TVA 0% va fi aplicată pentru livrarea locuințelor, inclusiv a terenului aferent, către persoane fizice, livrarea de clădiri care vor fi folosite drept cămine de bătrâni și de pensionari, precum și pentru case de copii, dar și pentru imobile ale primăriilor care vor fi închiriate subvenționat persoanelor cu venituri reduse.

În prezent, TVA pentru clădiri utilizate în scopuri sociale este 5%.

TVA zero va fi aplicată și pentru servicii de difuzare de publicitate prin mass-media, pentru stimularea acestui domeniu. În prezent, cota de TVA în publicitate este cea standard, de 19%.

De asemenea, potrivit propunerii legislative, microîntreprinderile care în primele două luni ale acestui an nu au depășit un plafon al cifrei de afaceri de 220.000 de lei vor fi obligate să ceară înregistrarea în scopuri de TVA doar dacă acest indicator va depăși 300.000 de lei până la 31 decembrie 2017. Microîntreprinderile care au depășit deja plafonul în primele două luni, vor putea cere, din luna martie, scoaterea din evidența plătitorilor de TVA cu condiția să nu fi depășit deja și plafonul de 300.000 de lei.

Citeste mai mult  Cei acuzați de evaziune fiscală ar putea scăpa de pedeapsa închisorii cu executare, dacă acoperă în totalitate prejudiciul

Competența decizională aparține Camerei Deputaților.

Cuvinte cheie: >