Group 1

Guvernul a aprobat eliminarea ştampilei. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial

21 iulie 2015 Noutati legislative

21 iulie 2015: Ordonanţa nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi modificarea şi completarea unor acte normative a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 540 din 20 iulie 2015. Astfel, începand de joi, 23 iulie, nu se mai impune aplicarea stampilei de către persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat şi entităţile fără personalitate juridică.

***
Guvernul a adoptat în şedinţa din 15 iulie, Ordonanța privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare și modificarea și completarea unor acte normative.

Actul normativ elimină obligativitatea aplicării ştampilei atât pe declaraţiile, cererile şi alte documentele depuse de către persoane fizice, persoane juridice de drept privat aşa cum sunt definite în Codul civil, precum şi de către entităţile fără personalitate juridică, la instituţii sau autorităţi publice, cât şi pe documentele sau alte înscrisuri emise între aceste entităţi sau persoane.

Regula nu se aplică persoanelor juridice de drept public care vor aplica ştampila pe documentele emise de către acestea, conform regulilor aplicabile în prezent.