Mai multe persoane cercetate pentru furt din patrimoniul statului

31 iulie 2014 Uncategorized

La data de 24 iulie 2014, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă POLITIAJudecătoria Constanţa, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Constanţa – Serviciul Acţiuni Speciale, au efectuat 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Constanţa, la domiciliile persoanelor bănuite.

Acestea, în perioada noiembrie 2013 – aprilie 2014, ar fi sustras fier în valoare de 1.078.024 de lei, de la infrastructura feroviară şi conductele de irigaţii ale Staţiilor S.P. Bază Dorobanţu şi S.R.P. 1 Nisipari, aparţinând Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate mai multe obiecte de tăiat cu flacără, care ar fi fost folosite la săvârşirea infracţiunilor de furt, fiind conduse la sediul poliţiei 12 persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 34 de ani, pentru audieri.

Faţă de patru persoane s-a luat măsura reţinerii, iar Judecătoria Constanţa a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

Citeste mai mult  CJUE. Se poate solicita operatorilor motoarelor de cautare pe internet sa stearga anumite informatii cu caracter personal

În continuarea cercetărilor, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi au depistat, la data de 25 iulie a.c., un tânăr de 25 ani, din Murfatlar, bănuit că ar fi participat la sustragerea de conducte de refulare din instalaţia de irigaţii a staţiei de pompare din Dorobanţu.

Tânărul a fost reţinut şi prezentat instanţei de judecată, care a dispus arestarea sa preventivă pe o perioadă de 30 zile.
De asemenea, în zilele de 28 şi 29 iulie a.c., poliţiştii au depistat patru bărbaţi, cu vârste între 24 şi de 40 ani, din localitatea Nisipari, bănuiţi că ar fi participat la sustragerea de conducte sau ar fi favorizat comiterea acestor fapte. Cei patru sunt cercetaţi în stare de libertate.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale. La activităţi au participat şi jandarmi.

Sursa: comunicat IGPR

Cuvinte cheie: > >