Motoarele de căutare nu sunt obligate să cenzureze căutările legate de „torrent”

28 iulie 2016 Business

Înalta Curte din Paris a decis că motoarele de căutare Google și Bing nu sunt obligate să cenzureze automat căutările legate de „torrent” pentru a preveni pirateria, precizând că solicitarea introdusă de către SNEP, grupul de reprezentare a intereselor industriei muzicale locale, a fost prea largă, vizând și conținuturi legitime.

SNEP a susținut că, atunci când este cuplat cu numele de artist, căutările legate de „torrent” conduc predominant la conținut piratat. Pentru a contracara acest lucru, au cerut un filtru care să blocheze aceste rezultate privind căutările pentru cuvântul cheie „torrent”, precum și pentru site-urile care includ același cuvânt în numele lor de domeniu.

„Solicitările SNEP sunt generale, și nu se referă la un anumit site, ci la toate website-urile accesibile prin metodele menționate, fără a lua în considerare identificarea sau determinarea conținutului site-ului, plecând de la premisa că termenul” Torrent „este în mod obligatoriu asociat cu un conținut ilicit,” scrie instanța franceză în decizie.

Mai precis, instanța constată că termenul „torrent” are multe utilizări legitime, precum protocolul BitTorrent, care este o tehnologie de comunicare neutră. Acest lucru înseamnă că blocarea a tot ce e legat de „torrent” este de natură să cenzureze, de asemenea, conținutul legal.

Citeste mai mult  Răspunderea solidară a administratorului societății. Condiții

„Torrent este în primul rând un substantiv comun, cu un sens în limba franceză și în limba engleză; De asemenea, se referă la un protocol de comunicare neutru dezvoltat de compania Bittorrent, care permite accesul la fișierele descărcate în mod legal. Prin urmare, măsurile solicitate echivalează cu monitorizarea generală și poate bloca accesul la site-urile legale,” adaugă Înalta Curte.

Cuvinte cheie: > > >