Noi criterii de etichetare ecologică a calculatoarelor, articolelor de mobilier și de încălțăminte

22 august 2016 Business UE

Comisia Europeană a adoptat miercuri, 17 august, un nou set de criterii ecologice în ce privește etichetarea calculatoarelor (personale, portabile și tablete), articolelor de mobilier și de încălțăminte. Producătorii interesați să beneficieze de această etichetă ecologică (Eco-Label) trebuie să respecte cerințe stricte privind performanțele de mediu ale produselor, siguranța lor și aspectele sociale.

Pentru a fi eligibili să folosească eticheta ecologică, producătorii de calculatoare vor trebui să aibă în vedere, în procesul de proiectare și fabricație, eficiența energetică și posibilitatea de actualizare a dispozitivelor, precum și ușurința cu care acestea pot fi demontate pentru a se recupera și recicla resursele componente.

În cazul articolelor de mobilier, noile criterii solicită producătorilor să efectueze o evaluare mai detaliată a ciclului de viață, acordând totodată o atenție specială compușilor și reziduuri periculoase, ce pot contribui la poluarea aerului din încăperi.

A fost acordată o atenție deosebită îmbunătățirii responsabilității sociale a companiilor, potrivit standardelor internaționale, în ceea ce privește condițiile de muncă aplicabile liniilor de asamblare finală a articolelor de încălțăminte.

Citeste mai mult  CJUE. Autorizația prealabilă nu poate fi refuzată atunci când tratamentul spitalicesc nu poate fi acordat în timp util în statul membru de reședință al asiguratului social din cauza lipsei medicamentelor și a materialelor medicale de primă necesitate

Criteriile revizuite sunt valabile timp de șase ani de la data adoptării.

Cuvinte cheie: > >