Un barbat suspectat ca recruta minore prin inselaciune si amenintari si le obliga sa se prostitueze a fost retinut de procurorii DIICOT

11 septembrie 2014 Uncategorized

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial (B.T.) Dâmbovița împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (S.C.C.O) Dâmboviţa au anihilat activitatea infracțională a unei persoane suspectate pentru exploatoarea sexuală a mai multor tinere, inclusiv minore.

În data de 11 septembrie 2014, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, polițiștii S.C.C.O. Dâmbovița, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, au efectuat o percheziție la domiciliul suspectului.

În urma audierii și a materialului probatoriu administrat în dosar, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmvovița au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului N. F., 24 de ani, domiciliat într-o comună a județului Dâmbovița, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane prevăzută de art.210 alin.1 Cod penal, trafic de minori prevăzută de art.211 alin.1 şi 2 Cod penal raportat la art. 210 alin.1 Cod penal şi proxenetism prevăzută de art.213 alin.1 Cod penal.

Din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, inculpatul a recrutat, prin înșelăciune, patru persoane de sex feminin, dintre care trei minore, pe care, prin amenințări și acte de violență, le-a obligat să se prostitueze în folosul lui, atât în România, cât și pe teritoriul altor state (Cehia, Germania, Austria și Spania). Una dintre victimele minore a fost exploatată și după ce a împlinit 18 ani.

Citeste mai mult  Denunţarea unilaterală abuzivă a contractului de consignație de către consignatar. Efecte

Conform probatoriului, din banii obținuți de pe urma exploatării celor patru persoane vătămate, inculpatul N. F. și-a achiziționat mai multe autoturisme de lux și a renovat imobilul în care locuiește.

În data de 12 septembrie, inculpatul reținut de procurorii D.I.I.C.O.T. va fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa: comunicat DIICOT

Cuvinte cheie: > > > >