PE solicită o interdicție la nivel global a testării produselor cosmetice pe animale

4 mai 2018 UE

UE ar trebui să lanseze o mișcare diplomatică pentru a obține interzicerea la nivel global a testelor produselor cosmetice pe animale, cel mai târziu în 2023, a cerut PE joi, 3 mai 2018.

În UE, vânzarea produselor cosmetice testate pe animale a fost interzisă din 2013.

Deputații subliniază că acest lucru nu a împiedicat industria de profil din UE să se dezvolte și să ofere in jur de 2 milioane de locuri de muncă. Cu toate acestea, în jur de 80% dintre țările din lume încă permit testarea pe animale și comercializarea produselor testate astfel. Deputații mai spun că există viduri în sistemul UE, anumite cosmetice fiind testate pe animale in afara UE și retestate cu metode alternative în UE înainte de a fi puse în vânzare.

Cele mai multe ingrediente din produsele cosmetice sunt utilizate și în alte produse, cum ar fi produse farmaceutice, detergenți sau alimente, putând fi testate pe animale conform altor legislații, iar UE ar trebui să se asigure că niciun produs de pe piața sa nu a fost testat pe animale într-un stat terț.

Citeste mai mult  România în fața CJUE din cauza gropilor de gunoi neconforme

Pentru a obține o interdicție la nivel global a testării produselor cosmetice pe animale și a comercializării ingredientelor cosmetice testate astfel, deputații cer liderilor UE să utilizeze rețelele diplomatice pentru a crea o coaliție și a lansa o convenție internaționala în cadrul ONU. Interdicția ar trebui să fie valabilă înainte de 2023, mai spun ei.

Deputații vor și să se asigure că interdicția UE nu este slăbită fie in negocierile comerciale, fie de regulile Organizației Mondiale a Comerțului.

Cuvinte cheie: >