Persoanele cu venituri sub 12 salarii minime brute în perioada 2014-2017 nu vor plăti contribuţii la sănătate

Ministerul Finanțelor Publice va veni cu o soluție pentru a scuti de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate persoanele care în perioada 2014-2017 au obținut venituri sub nivelul a 12 salarii minime brute, potrivit premierului Dăncilă.

„Știu că mulți cetățeni au primit de la ANAF decizii de impunere pentru perioada 2014-2017 privind plata contribuțiilor sociale. Având în vedere că de la 1 ianuarie 2018 persoanele fizice care obțin venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime brute pe economie nu datorează contribuții de asigurări sociale de sănătate decât opțional, solicit Ministerului Finanțelor Publice să vină de urgență cu o soluție care să extindă această facilitate și pentru perioada 2014-2017.
Ca prim-ministru sunt preocupată de protejarea veniturilor populației și eliminarea unor nedreptăți. Nu este normal ca oamenii să fie împovărați cu obligații fiscale injuste în raport cu nivelul veniturilor încasate, iar cetățenii care au primit decizii de impunere trebuie să știe că vor beneficia și ei de aceste criterii”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de guvern din 8 mai 2019.

Cuvinte cheie: > > >