PICCJ. Functionar din cadrul Consulatului General al Romaniei la Strasbourg trimis in judecata pentru delapidare

9 iulie 2014 Uncategorized

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatei G. E. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare.MINISTERUL PUBLIC

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

În intervalul octombrie 2010 – martie 2013, inculpata, în calitate de secretar dactilo-contabil în cadrul Consulatului General al României la Strasbourg, şi-a însuşit şi folosit în interes personal o parte din fondurile provenite din încasările consulare, ce îi fuseseră predate, pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de serviciu (gestionarea fondurilor valutare, precum şi a altor valori încredinţate, conform prevederilor legale) să fie depuse la bancă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat se cifrează la valoarea de 46.164,88 euro, iar în vederea recuperării, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra imobilului deţinut de către inculpată în coproprietate.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citeste mai mult  Actele normative incluse pe agenda şedinţei Guvernului României din 17 septembrie

Sursa: comunicat PICCJ

Cuvinte cheie: >