Prejudiciu de peste 80 milioane de lei, cauzat de una dintre cele mai mari firme de pază

Inspectorii DGAMC au constatat că unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de securitate din România s-a sustras de plata unor obligații fiscale de peste 80 milioane de lei către bugetul de stat, reprezentând taxa pe valoarea adăugată, impozit pe profit, impozit pe veniturile din salarii și contribuțiile aferente salariilor, precum si impozit pe dividende. Pentru asigurarea recuperării prejudiciului, în iulie 2016, DGAMC a sesizat organele de urmărire penală specializate, anunță ANAF.

Contribuabilul a ținut o contabilitate fictivă, a depus la organele fiscale înscrisuri completate cu sume care nu sunt conforme cu realitatea, conducând la declararea către bugetul general consolidat a unor obligații fiscale mult diminuate.

Astfel, contribuabilul a declarat ca obligații fiscale sume pe care avea posibilitatea să le achite, în vederea obținerii certificatului fiscal cu obligații zero. Acest lucru i-a permis să participe și să câștige licitații organizate de companii de stat sau instituții ale statului, adjudecând în mod fraudulos contracte de prestari servicii.

De asemenea, au fost înregistrate în evidența contabilă cheltuieli fără documente justificative, fără legatură cu obiectul de activitate a firmei și în cuantum mult mai mare decât în realitate.

Cuvinte cheie: > > >