Reglementări mai stricte în Europa pentru WhatsApp, Skype și Facebook Messenger

17 august 2016 Business UE

Comisia Europeană dorește înăsprirea normelor care reglementează aplicațiile de mesagerie, cum ar fi WhatsApp, Skype și Facebook Messenger ca parte a unei importante revizuiri a legislației din sectorul telecomunicațiilor, care urmează să fie anunțată în luna septembrie, informează cnet.com.

Aplicațiile de mesagerie născute în Silicon Valley vor trebui să respecte reguli mai stricte de securitate și confidențialitate, potrivit unui raport al Financial Times publicat luni, 15 august. Măsurile vin după dezbateri lungi şi complexe legate de asemănările şi deosebirile dintre companiile IT şi cele de telecomunicaţii care funcţionează în Europa.

În cazul în care sunt introduse noile reguli, aplicațiile de mesagerie ale companiilor IT vor avea un ”statut” similar cu mesajele text tradiționale și apelurile vocale ale companiilor de telecomunicații. Astfel, giganţii IT vor trebui să le ofere procurorilor şi serviciilor de informaţii posibilitatea de a intercepta discuţiile suspecţilor pentru care există mandat judecătoresc în acest sens.

Cuvinte cheie: >