RIL admis referitor la contestaţia împotriva încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a judecătorului de cameră preliminară privitoare la măsurile preventive

1 octombrie 2014 Drept Penal Jurisprudenta

În şedinţa din 29 septembrie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul competent să judece recursul în interesul legii, legal constituit în cauză, a soluţionat un recurs în interesul legii, fiind pronunţată următoarea soluţie:

Prin Decizia nr. 4/2014, ICCJ a admis recursul în interesul legii declarat de Colegiul de Conducere al Curții de Apel Brașov, statuând că:

“În interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art. 203 alin. 5 şi art. 4251 alin. 1 Cod procedură penală, stabileşte că în cursul urmăririi penale şi al procedurii de cameră preliminară, contestaţia împotriva încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi sau, după caz, a judecătorului de cameră preliminară privitoare la măsurile preventive se soluţionează în camera de consiliu, prin încheiere motivată, care se pronunţă în camera de consliu”.

Sursa: comunicat ICCJ

 

Cuvinte cheie: > > > > >