Senat: Contractele de leasing și contractele de credit nu vor mai constitui titluri executorii

26 martie 2018 Noutati legislative

Luni, 26 martie 2018, Senatul a adoptat o propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing precum si pentru completarea art. 120 din Ordonanţa de Urgenţă nr.99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, potrivit căreia contractele de leasing încheiate cu consumatorii, precum și contractele de credit încheiate de instituțiile de credit cu consumatorii nu vor mai constitui titluri executorii.

Potrivit propunerii adoptate, OG nr.51/1997 privind operaţiunile de leasing se modifică în sensul că nu vor mai constitui titluri executorii contractele de leasing încheiate cu consumatorii.

Propunerea legislativă modifică și OUG nr.99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului în sensul că nu vor mai constitui titluri executorii contractele de credit, inclusiv contractele de garantie reala sau personala, incheiate de o institutie de credit cu consumatorii. De asemenea, se prevede că în cazul în care în contractul de credit sunt prevăzute penalități de întârziere, dobânzi sau alte obligații de plată accesorii, aceste daune interese nu vor putea depăși 50/% din suma reprezentând ratele restante la data reziierii.

Citeste mai mult  Salariul minim brut crește de la 1 ianuarie 2019

Competența decizională aparține Camerei Deputaților.

Cuvinte cheie: > > >