Group 1

Tarife plafonate pentru apelurile internaționale în UE

15 mai 2019 UE

Începând cu 15 mai 2019, apelurile telefonice efectuate prin telefon fix sau prin telefon mobil sau SMS-urile trimise dintr-o țară a UE în alta sunt plafonate la 19 cenți pe minut (+TVA), respectiv 6 cenți pe SMS (+TVA). Acest preț nu include TVA-ul, care variază în funcție de statul membru UE al operatorului apelant (cotele de TVA ale statelor membre europene variază între 17 % și 27 %).

Operatorii trebuie să ofere în mod implicit apelurile și SMS-urile internaționale la aceste tarife plafonate. Prin urmare, consumatorii ar trebui să beneficieze în mod automat de noul tarif, după intrarea sa în vigoare, fără să trebuiască să facă nimic în acest sens.

În cazul în care consumatorii cumpără un pachet de servicii care include un volum fix de apeluri și/sau SMS-uri în UE la un tarif determinat, plafonul tarifar nu se aplică. Cu toate acestea, în cazul în care, după intrarea în vigoare a plafonului tarifar, consumatorii consideră că pachetul lor nu mai oferă cel mai bun raport calitate-preț, ei pot opta în schimb pentru un tarif pe minut pentru apelurile și SMS-urile în interiorul UE.

Citeste mai mult  CJUE. Întinderea obligației băncii de a informa clienții cu privire la riscul de schimb valutar legat de împrumuturile încheiate în monedă străină

Tariful maxim este plafonat numai pentru uzul personal, adică pentru clienții privați. Clienții comerciali sunt excluși din această reglementare a prețurilor.

Cuvinte cheie: >