Un brașovean a fost trimis în judecată după ce a amenințat mai mulți magistrați prin email

11 ianuarie 2016 Drept Penal

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov au finalizat cercetările şi au dispus, la data de 6 ianuarie 2016, trimiterea în judecată, în lipsă, a inculpatului T.A. sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de ultraj judiciar.

La data de 11 august 2015, pe numele inculpatului T.A. a fost emis, de către Judecătoria Braşov, un mandat de arestare preventivă, însă acesta nu a fost pus în executare până în prezent întrucât inculpatul se sustrage.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

În perioada 24 iulie 2013 – 18 iulie 2015, inculpatul T.A. a transmis, prin intermediul poştei electronice, numeroase mesaje de ameninţare explicită cu acte de violenţă şi injurii, însoţite de imaginea unor obiecte contondente şi tăietoare, la adresa magistraţilor care au soluţionat dosare în care inculpatul avea calitatea de parte, creând o stare de îngrijorare şi temere, de natură să afecteze activitatea de înfăptuire a justiţiei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sfântu Gheorghe.

Citeste mai mult  CCR. Posibilitatea formulării recursului împotriva hotărârii judecătorești de respingere a cererii de sesizare a Curții Constituționale pronunțate de ultima instanță

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: www.mpublic.ro

Cuvinte cheie: > >